Opinie użytkowników

Drodzy Użytkownicy aplikacji Finanse domowe 2, dziękuję za wszystkie szczere opinie o programie.

Zachęcam do podzielenia się opinią, spostrzeżeniami i wrażeniami z użytkowania aplikacji.
Informuję jednocześnie, że wszystkie podane przez Państwa dane są dobrowolne.
Zastrzegam sobie również prawo do niepublikowania niektórych opinii (np. niezgodnych z zasadami etyki, chamskich lub wulgarnych).

Zanim napiszesz opinię, przetestuj proszę program! Wersja demonstracyjna, pomimo ograniczeń, w zupełności wystarczy na solidne przetestowanie aplikacji.

Wystawiając opinię

  • napisz o plusach i minusach, o wadach i zaletach
  • możesz pisać o tym co nie działa i czego Ci brakuje w programie, wiedz jednak że od tego jest forum a zażalenia składane w tym miejscu nie będą brane pod uwagę,
  • postaraj się ocenić wygląd, przydatność, intuicyjność i funkcjonalność osobno, niech brak jednej funkcji nie przekreśla wszystkich,
  • pisząc, że FD2 jest o kant d... podaj link do programu Twojego autorstwa - chciałbym zobaczyć jak powinien wyglądać (co najmniej) dobry program do zarządzania domowym budżetem,
  • nie hejtuj, tego świństwa i tak jest za dużo wokoło,

Średnia ocena na podstawie 37 opinii
Wygląd Przydatność Intuicyjność Funkcjonalność
8.57 9.16 8.51 8.35
9 10 9 10
10 10 9 10
10 10 10 10
8 9 7 8
10 10 10 10
9 10 10 9
10 10 10 9
9 10 9 10
9 10 8 10
10 10 9 9
8 9 9 8
9 10 9 9
10 10 10 10
8 10 8 8
9 10 8 2
9 10 8 8
6 6 5 5
6 8 8 8
6 8 8 8
9 9 5 5
0 0 0 0
10 10 10 10
9 10 8 9
10 10 10 10
10 10 8 8
8 10 10 9
5 5 5 5
10 10 10 10
10 10 10 10
10 10 10 10
8 10 10 9
8 10 10 8
10 10 10 10
10 10 10 10
10 10 10 10
5 5 5 5
10 10 10 10
Dodaj opinię
Wojciech
2017-11-08 17:45
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Powstał program, który w 100% zapewnia kontrolę nad domowym czy firmowym budżetem. Na chwilę obecną nie znalazłem lepszego oprogramowania, polecam serdecznie, dobra robota!
Kasia
2017-10-10 19:47
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
10
Opinia: Bardzo przydatny program, pomaga nam ogarnąć nasze wydatki. Dzięki!
Paulina JG
2017-10-03 20:17
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Program niezwykle funkcjonalny i na dodatek doskonale sprawdza się przy wszelakich finansach, nie tylko domowych.
Początkowo pokazał mi go mąż, kategoryzując codzienne wydatki. Aktualnie jest dla mnie niezastąpionym narzędziem ułatwiającym rozliczanie budżetu fundacji. Bardzo się cieszę, że twórca programu wciąż go udoskonala.
klatka
2017-09-21 20:25
Wygląd:
8
Przydatność:
9
Intuicyjność:
7
Funkcjonalność:
8
Opinia:
Używałam wcześniejszej wersji. Bez zastanowienia wykupiłam bogatą opcję FD2.
I nie żałuję. Lepszego programu do budżetu domowego nie znalazłam.
Tomasz Antczak
2017-05-17 13:06
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Naprawdę bardzo rozwinięta i przydatna aplikacja - w zasadzie trudno znaleźć element który jest przydatny a go nie ma w tym programie - Polecam wszystkim - używam go od prawie roku.
Tomasz Badura
2017-05-04 20:21
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
9
Opinia:
Świetny program, używam od ponad 2 lat (wraz ze starszą wersją), polecam każdemu - chyba najlepszy program i najbardziej intuicyjny do zarządzania budżetem domowym.
Wiktor Pasturczyk
2017-05-02 14:07
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
9
Opinia:
Bardzo przydatny, prosty w obsłudze i przyjazny dla użytkownika program. Serdecznie polecam.
Przemysław Grzybowski
2017-04-20 16:14
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
10
Opinia: Brawo program na miarę Microsoft Money i AnMoney. Bardzo dobry soft :)
Roxus
2017-03-19 20:10
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Od niedawna szukam jakiegoś programu pozwalającego na dokładniejsze przyglądniecie się swoim finansom. Testując go przez pierwszy miesiąc względem funkcjonalności nie mogę się do niczego przyczepić jest wszystko co powinien taki program mieć. FD2 mógłby być troszkę szybszy w działaniu, ale jestem pełen nadziei, że autor będzie pracował nad tym programem ponieważ wśród takiego zastosowania nie ma sobie równych.
Mikol
2017-03-13 18:25
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
9
Opinia: testuję demo:) program ciekawy przyda się :)
MISIEK
2017-03-10 16:23
Wygląd:
8
Przydatność:
9
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
8
Opinia:
Bardzo fajny program, bardzo przydatny,jestem nowym użytkownikiem i dopiero poznaję jego wielkie możliwości, polecam
Krzysztof
2017-02-21 21:30
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
9
Funkcjonalność:
9
Opinia:
Programu używam od 3 lat. Nowa wersja programu jest ładniejsza i funkcjonalniejsza od poprzedniej. Nie wyobrażam sobie zarządzania budżetem domowym bez tego programu. Chyba najlepszy z programów, które testowałem.
Pablo
2017-01-05 19:50
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia: Dla mnie super program bardzo przydatny :)
Wiesław
2017-01-04 19:08
Wygląd:
8
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
8
Opinia: Bardzo przydatna
Dawid Słupik
2017-01-02 21:08
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
2
Opinia:
Jestem kilkuletnim użytkownikiem, po aktualizacji jeszcze zwiększyłem radość z użytkowania programu, dużo fajnych opcji.
Jest jeden feler, muli, muli i jeszcze raz muli. Zaczyna mi się uprzykrzać korzystanie z tego programu. Widocznie pobiera o wiele za dużo jak na mój komputer RAMu.
Nie da się w żaden sposób zmniejszyć zużycia i nie wiem czy jest to wina rozbudowanej bazy danych czy samego programu.
Mariusz Szymaniak
2016-12-15 09:24
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
8
Opinia: Bardzo przydatny w zarządzaniu domowym budżetem.
mx000
2016-12-13 04:04
Wygląd:
6
Przydatność:
6
Intuicyjność:
5
Funkcjonalność:
5
Opinia:
- najbardziej brak mi dodawania wielopoziomowych podkategorii czyli np. do wyrobów mięsnych podkategorie: schab, karkówka, łopatka itp - na forum jest napisane "Niestety nie. Taka funkcjonalność jak na razie nie jest przewidziana." - to niestety strasznie obniża w/g mnie wartość programu :(

- To samo tyczy się ilości sztuk danego towaru - tego też brak w programie
FD2: Ilości sztuk można bez problemu wprowadzić jako dane dodatkowe typu liczbowego.

- brak możliwości porównania cen danych towarów pomiędzy sklepami (miejscami zakupów)
FD2: Jak najbardziej jest możliwość wykonania takiego porównania - np. analizy miejsc zakupów lub moduł dowolne analizy.

- na karcie wydatki przy tworzeniu jest "Nowy wydatek z wieloma kategoriami" ale po dodaniu go na karcie pulpit te zakupy są rozblite na poszczególne pozycję a powinno być moim zdaniem tam jedna pozycja danych zakupów w danej chwili i po kliknięciu na nią dopiero powinny pokazać się szczegóły zakupów w danym sklepie o danej godzinie

- w wersji testowej nie można sprawdzić wszystkiego np. tego menedżera paragonów i kilku innych, które podobno są :(

- wolne uruchamianie się programu
FD2: W tej kwestii są cały czas czynione prace programistyczne.

- kopia bazy danych powinna być tworzona przy zamykaniu programu ewentualnie powinna być możliwość ustawienia własnych preferencji odnośnie czasu jej tworzenia
FD2: W chwili obecnej kopię bazy można utworzyć na starcie oraz w dowolnym momencie, na żądanie.
mx000
2016-12-11 18:15
Wygląd:
6
Przydatność:
8
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
8
Opinia:
czy można kupić wersję podstawą a później dopłacić i pobrać wersję lepszą ?
FD2: Tak możliwość taka jest już przygotowana, jednak nie jest jeszcze dostępna przez www.
mx000
2016-12-11 18:07
Wygląd:
6
Przydatność:
8
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
8
Opinia:
Zanim zdecydujesz się na zakup licencji na użytkowanie aplikacji FD2, pobierz program i solidnie przetestuj. Aplikacja w wersji demonstracyjnej działa (z pewnymi ograniczeniami) nawet rok.

"
Strona nie znaleziona
Żądana strona "/node/pobierz" nie została odnaleziona."

czyli jak mam pobrać wersję do przetestowania ?
FD2: Już jest prawidłowy link.
Heniek
2016-12-02 02:31
Wygląd:
9
Przydatność:
9
Intuicyjność:
5
Funkcjonalność:
5
Opinia:
Jeżeli autor sprawdza online poprawność licencji to jaka jest gwarancja, że nie sprawdza stanu finansów użytkowników ??? ŻADNA................
FD2: Dane, które są wysyłane na zewnątrz to: numer licencji wraz z kluczem sprzętowym. ŻADNE inne dane NIE SĄ WYSYŁANE. Oczywiście każdy może sobie sprawdzić, chociażby programem Fiddler.
Roman
2016-12-02 02:24
Wygląd:
0
Przydatność:
0
Intuicyjność:
0
Funkcjonalność:
0
Opinia:
Jeszcze nie zacząłem a już na wstępie mam uwagę do kopii bazy danych. Otóż zapasowa kopia danych moim zdaniem powinna być robiona na bezpośrednio podczas zakończenia pracy. Wtedy baza podstawowa i kopia będą identyczne. W przypadku przyjęty w programie baza zapasowa jest zapisem danych z rozpoczęcia poprzedniej sesji. W przypadku np. komputera (włączamy i komputer "nie żyje") zostajemy z nie zapisanymi danymi z ostatniej sesji, czyli z przysłowiową ręką w nocniku.
FD2: Podczas awarii komputera nawet nie dojdzie do procedury zakończenia pracy, więc chyba nie ma to znaczenia.
Justyna
2016-11-30 22:54
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
jestem zachwycona tym programem. Spełnia wszelkie moje potrzeby. Szkoda że sam nie uzupełnia tabelek ;-)
Polecam go wszystkim, skutecznie pomaga zapanować nad domowym budżetem.
Ryszard
2016-11-23 09:24
Wygląd:
9
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
9
Opinia:
Używałem FD1,teraz FD2 i jestem mile zaskoczony prawie ideał.Tylko jeden mankament Bardzo długo się uruchamia,reszka ok.
Bronisław
2016-11-17 23:49
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Program powinien być wprowadzany w każdej rodzinie w każdej szkole i każdej instytucji publicznej dla mnie osobiście to najlepszy program a dużo już przerobiłem takich programów. Dodać trzeb wsparci i komunikację miedzy klientem a administracją. Tak program nie czyni cudów ale regularne "wklepywanie danych" pokaże nam na ile zbędnych rzeczy wydajemy PLN. Pozdrawiam
Stanisław
2016-11-13 10:22
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
8
Funkcjonalność:
8
Opinia:
Program powinien być dostępny do sprzedaży w wersji instalacyjnej.Występują niestabilne momenty,między innymi n.p przy rejestracji.Ogólnie dobry i przydatny.
tomasz
2016-10-09 13:11
Wygląd:
8
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
9
Opinia:
ożywam od 2miesięcy jestem jeszcze na etapie budowania mojego budżetu i jestem bardzo zadowolony i mogę ten program wszystkim z czystym sumieniem polecic
Ferdynand
2016-09-25 22:18
Wygląd:
5
Przydatność:
5
Intuicyjność:
5
Funkcjonalność:
5
Opinia:
Niestety program NORTON SECURITY traktuje niektóre składniki Finasów Domowych jako zagrożenie i kasuje je bez możliwości przywrócenia. Ten sam problem był w wersji 1.

Zagrożenie: DevExpress.Utils.v16.1.resources.dll


Dominika Tymińska
2016-08-31 22:26
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia: polecam dużo pomaga
Adam
2016-08-08 11:10
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia: Używam od 2 miesięcy... a reszta w ocenach ;)
Marcin
2016-05-18 20:58
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia: Używam od miesiąca....
Pawel Stefaniak
2016-05-01 13:28
Wygląd:
8
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
9
Opinia: Super pomysł gratulacje!!!!
Karol
2016-04-19 00:34
Wygląd:
8
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
8
Opinia:
Finanse Domowe 2 to bardzo dobry projekt, którego oficjalnej odsłony oczekuję z niecierpliwością. Już teraz program posiada więcej możliwości niż jakikolwiek inny program tego typu. Rozbudowane analizy i narzędzia są niezwykle przydatne w codziennym monitorowaniu i planowaniu wydatków. Uważam, że gdyby takim programem posługiwało się więcej gospodarstw domowych, to rodacy lepiej, szybciej i precyzyjniej zarządzali swoimi wydatkami unikając kłopotów finansowych.
1kora
2016-04-11 21:37
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia: Prowadzę mały sklepik. Korzystam z FD1 a teraz FD2 jest super, pomaga.
Wojtek
2016-04-09 10:12
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Witam
Od 2 lat korzystam z programu Finanse Domowe.
Wcześniej były inne darmowe i płatne ale nie spełniły moich oczekiwań.
Podstawowe zalety Finansów Domowych to prostota i elastyczność.
To jest to czego potrzebuję. Teraz mam pełną kontrolę nad swoim budżetem.
Polecam
Leonn
2016-03-29 22:16
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Witam

Od 1,5 roku jestem użytkownikiem FD1. Po zaledwie kilkudniowym testowaniu FD2 jestem mile zaskoczony programem, chociaż to wersja testowa. Program bardzo przyjazny, prosty w obsłudze w pełni spełnia moje oczekiwania zarówno pod względem funkcjonalności jak i graficznie.
Kawał dobrej roboty. Z niecierpliwością czekam na wersję finalną.
Tomek
2016-03-29 13:25
Wygląd:
5
Przydatność:
5
Intuicyjność:
5
Funkcjonalność:
5
Opinia:
Korzystam z programu od pół roku. Oceniam go na dobry. Pozwala zachować kontrolę nad domowymi wydatkami.
Polecam.
Ania
2016-03-29 13:01
Wygląd:
10
Przydatność:
10
Intuicyjność:
10
Funkcjonalność:
10
Opinia:
Rewelacyjny program do monitorowania swoich wydatków. Bardzo długo szukałam i nic mi się nie sprawdzało, zawsze czegoś brakowało. Tutaj jest wszystko co potrzebne, aż dziw,że autor o wszystkim pomyślał. Wielkie dzięki za udostępnienie tak świetnego programu za darmo.
Polecam!!!